top of page
387525164_1158755778443782_6660833183216533906_n.jpg

​

Hvorfor journalistik?

Jeg har villet være journalist, så længe jeg husker. Da jeg var otte år, fik jeg øje på en stiplet linje i et atlas, hvilket viste sig at være Den Transsibiriske Jernbane, som jeg hurtigt besluttede mig for, at jeg skulle udforske en dag. Jeg er nysgerrig af natur, og da jeg senere opdagede min kærlighed til formidling, vidste jeg, at jeg selvfølgelig skulle være journalist. 

Men selvom det altid har været mit mål, har vejen dertil ikke været snorlige. I 2018 startede jeg på Aarhus Universitet på uddannelsen Rusland- og Balkanstudier, men skiftede derefter til Journalistik på RUC. Jeg var ellevild med journalistikken, og lettet over at slippe for den tunge russiske grammatik, men undvære sproget, kunne jeg ikke. 

Derfor plejer jeg fortsat mit russisk i dag, da jeg er overbevist om, at journalistik og sprog kan gå hånd i hånd, hvilket også gælder min interesse for både det globale og lokale. 

Jeg vil nemlig dække trafikprop på Øresundsbroen, som jeg vil afdække russiske troldes indtrængen i kommentarspor på sociale medier. Det vigtigste for mig er nemlig, at journalistik skal være relevant for sine brugere, da brugerne er noget af det vigtigste for journalistikken. 

 
Jeg vil lave historier om mennesker til mennesker 

 

Jeg drømmer om at blive en dygtig journalist, der kan fortælle historier om mennesker fra ind- og udland, som nuancerer debatter, gør os klogere, og skildrer verden lige så brutal, som den nu kan være. 

Jeg brænder for historier, der viser de menneskelige konsekvenser ved den verden, vi lever i. Den 24. oktober 2021 tog min veninde et billede af mig på Maidan Pladsen i hjertet af Ukraines hovedstad Kyiv. Præcis fire måneder senere invaderede Rusland landet, hvilket skulle vise sig at være en krig, der nu på andet år har haft store globale, økonomiske, sikkerhedspolitiske og ikke mindst menneskelige konsekvenser. Også nationalt har vi mærket krigen - inflation, Nord Stream-eksplosionen og ikke mindst oprustningen af forsvaret.

 

Jeg elsker de interviews, der får os til at holde vejret, skaber identifikation, og er afgørende for, at vi forstår substansen i selv de mest komplicerede situationer - som for eksempel en skilsmisse. Da jeg lavede podcasten Beretninger fra 90’erskilsmissebørn, blev det tydeligt for mig, at netop denne type journalistik taler til mit hjerte, og at jeg vil være mester i at mestre det dybdegående interview. Jeg tror nemlig, at når vi forenes i sproget og historien, omfavnes af ord og situationer, vi kan identificere os med – så føler vi os mindre alene. 

 
Troværdig journalistik – er fremtidens journalistik

 

I løbet af min uddannelse på RUC har jeg især fået interesse for faktatjek som journalistisk genre. Sidste år arbejdede jeg, i faget Journalistisk Innovation, på et projekt, der gav mig indblik i, hvor vigtig en rolle faktatjek spiller i moderne krigsførelse, hvilket især er tilfældet i krigen mellem Israel og Hamas. Det er nemlig ikke længere kun fysisk, at krigen udspiller sig – også de sociale medier er blevet en reel kampplads for både des- og misinformation, hvilket jeg tror (desværre) kan komme til at influere den reelle journalistik, uagtet hvor meget man tilstræber sig at formidle sandheden. Derfor mener jeg, at der er behov for udvidet fokus på faktatjek, og hvordan man verificerer informationer fra Moskva til Tel Aviv og Gazastriben eller hos selvudnævnte systemkritikere. 

Vi skal sikre mediebrugernes tillid, og forhindre dem i at søge alternative veje til nyhedskilder – at fastholde journalistikkens troværdighed er derfor min journalistiske mission.

Produktioner

Skærmbillede 2023-10-10 kl. 20.43.23.png

Jeg skrev denne artikel, da jeg var i Armenien for at skrive mit bachelorprojekt. Idéen til artiklen opstod, da jeg på et marked opdagede, hvor mange russere der egentlig var i byen som resultat af Ruslands invasion af Ukraine. Alle russere jeg talte med gav tydeligt udtryk for, at de ikke under nogen omstændigheder støttede invasionen. 

Skærmbillede 2023-10-10 kl. 20.59.03.png

Artiklen handler om foreningen Naturvogterne, der samlede 1,5 ton affald i Dragør på én enkelt dag. Historien blev til ud fra et opslag i en lokal Facebook-gruppe, der annoncerede, at indsamlingen skulle finde sted. 

Skærmbillede 2024-04-13 kl. 11.37.26.png

Jeg er nysgerrig på mit lokalområde, og hvad der gør det unikt fra andre steder. Derfor fik jeg idéen, at jeg ville undersøge forholdende for truede fugle på grænseøen Peberholm i Øresund, da en ornitolog fortalte mig, at flere arter var forsvundet fra øen. I håb om at bringe fuglene tilbage, havde man derfor på daværende tidspunkt ryddet et areal tilsvarende syv fodboldbaner på øen. 

Beretninger fra 90'er skilsmissebørn
00:00 / 25:34

Jeg har produceret podcasten Beretninger fra 90’er skilmissebørn for platformen RUC Undersøger. I podcasten genfortæller - nu voksne -skilsmissebørn om det brud i familien, som ændrede deres liv for altid. Derfor undersøgte jeg, hvilke tilbud der findes til skilsmissebørn og familier i dag. Jeg har skrevet manus, indtalt speaks samt klippet produktionen. 

Skærmbillede 2024-04-03 kl. 19.43.16.png

På mit forrige semester, i faget Journalistisk Innovation, arbejdede jeg med faktatjek som journalistisk genre. Mit projekt undersøgte, hvordan medierne kan nytænke verificering af informationer i moderne (digital) krigsførelse med udgangspunkt i den nuværende krig mellem Israel og Hamas.

CV

393182131_1643611382716391_8902187508466801896_n.jpg
Foto: Christian Lykking/DJ

Relevant journalistisk erfaring

2022

2021 

2020

Mediepraktik hos DR P4 København

Studentermedhjælper hos kommunikationsafdelingen i HOFOR 

Skribent for Østvendt

2024-

Studentermedhjælper & vært for Kreds 1 (Dansk Journalistforbund) 

Uddannelse 

2022-

Roskilde Universitet - Kandidat i Journalistik og Kulturmødestudier 

2019-2022

Roskilde Universitet - Bachelor i Journalistik og Kommunikation 

2018-2019

Aarhus Universitet - Bachelor i Rusland og Balkanstudier 

2013-2016  

HHX, Aarhus – Aarhus Business College

Fire (ir)relevante om mig:

  • Jeg har boet i Spanien, Frankrig og Marokko 

​

  • Jeg er medlem af SILBA, som laver valgobservationer i lande, der ikke har samme tilgang til valgafholdelse, som vi har. 

​

  • Jeg kan alle Europas hovedstæder grundet min enorme kærlighed til Eurovision Song Contest 

​

  • Mine journalistiske forbilleder er Matilde Kimer, Knud Brix og Peter Falktoft 

Idéer til produktioner

Mit hoved er spækket med idéer! Her er derfor et indblik i nogle produktioner, som er mit mål at gøre til en realitet:

  • Podcastserie: Hvordan sikrer vi troværdig journalistik i fremtiden?
    Det flyder med falske historier, som hurtigt kan infiltrere sig i nyhedsstrømmen og skabe tvivl hos læsere, lyttere eller seere om, hvad der egentlig er sandt og falsk. Som journalister skal vi fastholde brugernes tillid – og jeg vil undersøge hvordan. En podcast om brug af AI, faktatjek, mediesamarbejde og kampen mod fake news. 

​

  • Dokumentarudsendelse: Liatom by Lana Grigorian
    Om min veninde Lana Grigoriyan, der trods alle odds har startet sin egen virksomhed som selvstændig designer i Armenien. Noget, der bestemt ikke er givet for armenske kvinder, og slet ikke hvis man som Lana er ugift og kommer fra en familie med en enlig mor.

 

  • Episode til podcast eller reportageserie: Flugten fra Ayatollaens Iran
    Mine to venner i Teheran har længe planlagt at flygte fra det iranske regime, ledet af Ayatollah Khamenei, der hver dag begrænser dem i at leve det liv, som de drømmer om. De vil til Europa, selvom konsekvensen er, at de aldrig ser deres hjemland igen. 

​

  • Portrætartikel: Hvem er den kurdiske ræv?
    Rawa Majid er den helt store edderkop, der trækker i trådende i den svenske bandekrig og med ham, er bandernes brutalitet kun blevet forværret. Men hvem er manden, der også går uden navnet ’den kurdiske ræv’, og hvad er hans historie? Jeg vil opsøge personer fra hans fortid og nuværende omgangskreds, og lade dem tegne et portræt af en af Sveriges mest berygtede bandeledere. 

​

  • Artikel eller podcastserie: Hvem bor på Øresundsvej 21?
    Den ikoniske bygning fra 1923 – der før hed Herolds Varehus – har været omdrejningspunkt for en større debat om, hvorvidt huset skal rives ned eller bevares. Selvom huset ser ud til at stå tomt, har jeg som (næsten) nabo dertil flere gange observeret bude fra Wolt, med forvirret mine, forsøge at levere mad til stedet. Så bor der nogen på Øresundsvej 21? 

​

​

​

​

​

bottom of page